12h_Sissels Grafiske Wordpress Org ComWP FeatImg-1200x675

WordPress.com | WordPress.org?

WordPress – Hvilken leverandør bør velges?

WordPress er et moderne publiseringsverktøy med fokus på utseende, nettstandarder og brukervennlighet. Det er et perfekt verktøy for såvel privatpersoner som selskaper. WordPress er også gratis! Blogging har etter hvert tatt over for de tradisjonelle websidene, først og fremst fordi de er så enkle å redigere samt at de har så mange innebygde muligheter.

En rekke bedrifter har blogg i tillegg til en standard, og mer statisk webside. En blogg tillater på mange måter et bedre samspill mellom bedriften og kundene, og benyttes hyppig til presentasjon av nyheter.

 WordPress.com

Mange finner det forvirrende at det finnes to WordPress-leverandører og er usikker på hvilken de skal velge. For å si det enkelt; dersom du vil raskt i gang og ikke ønsker å bekymre deg om oppdateringer, backup, eget domene m.v. er WordPress.com en super løsning.

– Det du imidlertid må være klar over er at mulighetene er færre. Bloggen blir lagret og vedlikeholdt av WordPress. For å finansiere eget utviklingsarbeid, samt lønne selskapets ansatte, tilbyr WordPress reklameplass på bloggene. Ved å velge WordPress.com som leverandør må du akseptere reklame fra en rekke firmaer på din blogg.

WordPress.org

Hvis du driver firma eller skal vedlikeholde bloggen for en kommersiell virksomhet, anbefaler jeg WordPress.org som er mye mer fleksibelt. Man slipper da uønsket reklame på bloggen, får tilgang til en rekke forskjellige temaer/layout på siden og den lar seg enkelt tilpasse bedriftens profil.

Siden du helt og holdent styrer din egen side, får du også muligheten til å sette inn en rekke plugins, eksempelvis flotte bildegallerier, du kan knytte bloggen opp mot Google og sette inn Google Kart, Google Kalender og du har mulighet for å kjøre databaser så fremt dette støttes av din webleverandør.

De viktigste forskjellene på WordPress.com og WordPress.org har jeg forsøkt å vise i disse plansjene:

WordPress.org – Themes og Layout

Ved å velge WordPress.org får du gratis tilgang til en rekke forskjellige temaer/layout som du kan tilpasse egen bedrift. – Det finnes i tillegg en rekke leverandører som designer Themes som man kan få kjøpt til en rimelig pris. – Det er enkelt å finne de forskjellige leverandørene ved å søke «WordPress themes» på Google.

Comments are closed.