Om WordPress

I overkant av 450 millioner bedrifter, organisasjoner og privatpersoner benytter i dag WordPress, og jeg tror man trygt kan si at dette er verdens mest populære publiseringsverktøy.

WordPress er en brukervennlig programvare alle kan benytte for design av websider. Programmet er alltid tilgjengelig, det har meget god ytelse og det er sikkert.

De grunnleggende funksjonene i WordPress er enkle og forutsigbare, det er derfor raskt å komme i gang, selv for nybegynnere. Man trenger ikke kunnskaper om html, php og/eller Java for å lage spektakulære websider. 

WordPress tilbyr også kraftige og avanserte funksjoner for visning av bilder, som Lightbox-gallerier og/eller bildekaruseller. Disse er spesielt godt egnet for visning av små elementer, eksempelvis kundelogoer.

WordPress har hatt enorm suksess internasjonalt siden utgivelsen av den første versjonen i 2003. Antall nettsteder har vokst betraktelig, og det ser ikke ut til at veksten avtar. WordPress er nå det mest dominerende CMS på markedet – med ca. 35% av verdens totale markedsandel.

Tatt i betraktning at antallet totale aktive nettsteder er estimert til over 1,3 milliarder – i følge en undersøkelse publisert av Netcraft publisert 28. februar 2020 – betyr det at rundt 455 000 000 nettsteder bruker WordPress. Pr. 28. februar 2019 var antallet WordPress-nettsteder litt i overkant av 60 millioner. Det har såledeskommet 400 mill. flere brukere på 1 år.

I en verden som blir stadig mer internasjonal, er det viktig å benytte en programware som enkelt lar seg oversette til et annet språk. At WordPress er tilgjengelig på så mange språk (først og fremst via plugins som WeGlot) er noe av det største som skiller det fra andre plattformer. Fremtiden ser lys ut for oversettelsen av WordPress til alle verdens ledende språk.

Kraftig verktøy for sideoppbygging

WordPress med Elementor Sidebygger er et kraftig og brukervennlig program for design og utvikling av websider.

Når man installerer WordPress, får man automatisk tilgang til en rekke ferdige design (temaer) som det er enkelt å installere og som med enkle grep kan tilpasses bedriftens eget design.

Å lage oversiktlige menystrukturer er svært enkelt i WordPress. Man slipper å bruke masse tid på å designe «drop-down»-menyer. Alt er innebygget i programmet, og man kan «drag/drop» dit man ønsker at menyvalget skal vises. 

Man kan også enkelt endre menyen om produkter/tjenester tas ut og nye kommer til.

Endel av temaene har egen sidebygger (Page Builder), som forenkler arbeidet. I tillegg kan man laste ned og installere svært avanserte Pagebuilders, eksempelvis Elementor – som er benyttet i eksempelet til høyre.

Elementor Page Builder (sidebygger) er enkel å bruke. I tillegg har Elementor innebygget bibliotek for bildebokser, knapper, bildegallerier og -karuseller, knapper, Google-kart m.m.

Elementor er uten tvil den beste sidebyggeren jeg har jobbet med. Den er ryddig, strukturert og tar ikke allverdens tid å lære seg.

Det finnes også et utall ferdige malsider og malelementer (widgets) som kan installeres på siden med et tastetrykk, og som gjør webarbeidet tidsbesparende og mye morsommere.

Elementor Pagebuilder har en smart funksjon som gjør det enkelt å optimalisere websiden for både PC, Nettbrett og Mobil.

Endel elementer kan med fordel være skjult på en mobil.

Det er meget enkelt å bruke Elementors Responsive-funksjon for å se hvordan nettsiden fungerer på de forskjellige plattformene.

En god plan gir det beste resultatet

Det lønner seg alltid å planlegge før man kontakter en webutvikler/designer. Jo mer man har gjort på forhånd, desto raskere og mer effektivt og rimelig blir designarbeidet.

Før man går i gang med design av websider / kontakter en designer, er det smart å ha tenkt ut hvilken struktur webområdet skal ha, hva som skal vises på de forskjellige sidene, samt hvilken menystruktur bedriften ønsker (hovedmeny m/ undermenyer)

Man bør også planlegge og klargjøre bildene som skal benyttes på websidene, slik at bildene passer til teksten og vice versa.

Det er også viktig at bildestørrelsen optimaliseres, dvs. at bildet ikke inneholder for mange piksler, da for store bilder forårsaker at nedlastningen blir treg.

Det er viktig å være synlig på nett. Like viktig er det at kunder finner bedriften når de søker på nettet. Søkeord bør derfor være klart når designarbeidet påbegynnes. Det er ikke noe problem å legge til flere søkeord etter hvert.

Dersom man ikke jar jobbet med webutvikling tidligere, trenger de aller fleste hjelp til å komme i gang, bl.a. med å sette opp grunnstrukturen, samt bygge opp endel sider.

Før man kontakter en designer / webutvikler, bør man sette av midler til dette arbeidet. 

Tilbud om webtjenester

Selskapet tilbyr i hovedsak 4 typer tjenester ifm å komme i gang med utvikling av bedriftens websider:

  • Installasjon av WordPress
  • Sette opp hovedstruktur/layout (tema og menystruktur)
  • Klargjøre sider med en del malsideelement (disse kan raskt endres i ettertid)

Det viktigste er å tilpasse størelsen og/eller beskjære bildene for å unngå at nedlastningstiden blir for høy. 

Påse at siden fungerer på alle plattformer, samt fjerne endel bilder som er unødvendige å ha med på mobil. 

Med Elementor Sidebygger er det enkelt å optimalisere websidene for mobil og nettbrett.

Opplæring av bedriftens egne ansatte i videreutvikling av siden, hvordan gjøre endringer, hvordan benytte malobjekter (widgets), samt hvordan disse lages og lagres for senere bruk)

Sissels Grafiske Logo pos 250x86
Sissels Grafiske Dypetse 300px

Spesialtilbud på nettsider - Tidsbegrenset

Sissels Grafiske tar del i Korona-dugnaden, og ønsker over en periode å tilby nettløsninger til reduserte priser. Tilbudet gjelder t.o.m. 30. april 2022.

  • Installere WordPress
  • Sette opp hovedstruktur | layout – (tema og menystruktur)
  • Klargjøre sider med en del malsideelement (disse kan raskt endres av kunden i ettertid)

Sissels Grafiske vil legge inn både bilder, gallerier og lagre disse som malelementer som kunden kan bruke som utgantspunkt for videre arbeid

Nettsidene vil bli bygd opp med Elementor Sidebygger, som gjør det enkelt å optimalisere websidene for mobil og nettbrett.

Inkludert i tilbudet er 4 timer opplæring av bedriftens egne ansatte slik at de selv skal bli i stand til å drifte og videreutvikle nettsiden.

I tillegg til disse 4 timene, kan kunden i en periode på 3 mnd kontakte Sissels Grafiske om det skal være spørsmål de lurer på. Dette må være relatert til temaer som er inkludert i opplæringen.

Normalpris for et grunndesign er NOK 12000 (ex.mva).
Pris på spesialtilbud: NOK 10 800 (ex.mva.).

I tillegg kommer 4 timer opplæring: NOK 1 600 (ca. 50% av normalpris).
Det belastes ikke mva. for opplæring. Jfr. mva-loven.