Tilpass InDesign til firmaets profil

Angi standardinnstillinger for firmaets dokumenter

InDesign er utviklet i USA som har andre sidestørrelser og måleenheter enn vi har i Norge. Standardmargene er 1/2 inch (tomme), som utgjør 12,7 mm. – Standard sidestørrelse er «letter», som er 215,9 mm x 279,4 mm. Norsk standard er A4 (210 mm x 297 mm).

Man bør endre standardinnstillinger slik at de er tilpasset norsk standard, samt til bedriftens profil. – De fleste firmaer har profilhåndbok der fargekoder, typografi, brevoppsett m.v. er beskrevet. Man kan selvsagt ikke tilpasse alt dette under standardinnstillinger, men programmets styrke er at man i tillegg kan lagre maldokumenter for alt grafisk materiell bedriften produserer, som brosjyrer, foldere, produktark, visittkort, roll-ups m.v. Jo mer som standardiserer, jo mer effektiv og lønnsom blir bedriftens dokumentproduksjon.

Det er fullt mulig å endre innstillinger i et eksisterende dokument, men disse vil da kun gjelde for dette ene dokumentet. Ved å sette innstillinger før man oppretter dokumenter, vil de gjelde for alle fremtidige dokumenter.

Angi standard sideformat

Klikk på miniatyrbildene for beskrivelse:

Angi standard marger

Klikk på miniatyrbildene for beskrivelse:

Angi standard farger (bedriftens profilfarger)

Du kan definere så mange standardfarger du ønsker, både CMYK, RGB og Pantone. NB! Husk at CMYK-farger alltid skal være Prosess-farger (Fargetype). Står forklart i bildene.

Klikk på miniatyrbildene for beskrivelse:

Angi standard skrifttype (bedriftens standard font)

Klikk på miniatyrbildene for beskrivelse:

Sissels Grafiskes kurstilbud finner du her: 
/kurstilbud/

Comments are closed.