Side eller Innlegg?

Som standard kommer WordPress med to innholdstyper, innlegg og sider. Nybegynnere blir ofte forvirret over begrepene, og når man skal bruke hva. Som nybegynner lurer du sikkert på hva som er forskjellen mellom innlegg og sider. Det ser ut til å ha lignende felt i dashbordet. Det ser ut til å se likt ut på nettstedet.

  • Hvorfor trenger jeg begge deler?
  • Når skal jeg opprette en side?
  • Når skal jeg opprette et innlegg?

Innlegg

Hvis du bruker WordPress som blogg eller har en blogg tilknyttet nettstedet, oppretter du innlegg når du skal skrive et blogginnlegg for å oppdatere kunder | følgere.

Innlegg er innholdsoppføringer oppført i omvendt kronologisk rekkefølge på bloggens hjemmeside. Eldre innlegg arkiveres basert på måned og år. Når innlegget blir eldre, desto dypere må brukeren grave for å finne det. Du har muligheten til å organisere innleggene dine basert på kategorier og metadata.

Siden WordPress-innlegg blir publisert med tid og dato, syndikeres de gjennom RSS-feeder. Bloggere kan bruke RSS-feeds til å levere e-postsendinger gjennom tjenester som Aweber eller MailChimp. Du kan opprette et daglig og ukentlig nyhetsbrev som publikum kan abonnere på. Et innlegg er av natur ekstremt sosialt, da man henvender seg direkte til lesere | kunder.

Du kan bruke en av de mange plugins for sosiale delinger for å la brukerne dine dele innleggene dine i sosiale medienettverk som Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn osv. Innlegg oppfordrer til samtale. De har en innebygd kommentarfunksjon som lar brukere kommentere et bestemt emne. Du kan gå til Innstillinger|Diskusjon for å slå av kommentarer til eldre innlegg hvis du vil.

Organisere blogginnleggene

Det er mange måter å organisere blogginnleggene på. Personlig har jeg laget en side der de 12 siste innleggene blir lagret i et Gridsystem, som gjør det enkelt å finne dem igjen. Når man leser et blogginnlegg, er det også mulig å søke opp tidligere innlegg utfra kategori og metadata.

Sider

En webside er en statisk side, eksempelvis Hjem-siden, Om Firmaet, Kontakt-side, Tjenestetilbud og / eller Produkter. Disse sidene står fast i menyen øverst på siden, og vil være der hele tiden. En side utløper ikke, eller den forsvinner ikke langt ned i et arkiv, på samme måte som en bloggside.

Sider er informative, og de er ikke ment å være sosiale, og inkluderer derfor ikke sosiale delingsknapper eller felt for kommentarer. Du vil ikke at brukere skal kommentere kontaktsiden.

I motsetning til innlegg, er sider hierarkiske av natur. Du kan for eksempel ha en underside som du får tilgang til i en dropdown-meny eller via en link. Denne funksjonen lar deg organisere sidene dine på en systematisk måte. Du kan også bygge opp en tilpasset mal til sidene. WordPress leveres som standard med en funksjon som lar deg lage tilpassede sidemaler ved å bruke et tema. På dette nettstedet er Astra benyttet.

I de fleste temaer ser innlegg og sider like ut. Men når du bruker siden din til å lage en destinasjonsside, eller en galleriside, kommer den egendefinerte sidemal-funksjonen til nytte.

Sider vs Innlegg – Nøkkelforskjeller

Innlegg vs. sider (viktige forskjeller) Forskjellene vi lister nedenfor har absolutt unntak. Du kan bruke plugins eller kodebiter for å utvide funksjonaliteten til begge innholdstypene. Nedenfor er listen over viktige forskjeller som standard.

  • Innlegg er betimelige. Sider er tidløse.
  • Innlegg er sosiale. Sider er informative.
  • Innlegg kan kategoriseres. Sider er hierarkiske.
  • Innlegg er inkludert i RSS-feeden, noe sider ikke er.
  • Sider har tilpasset malfunksjon i motsetning til innlegg.

Comments are closed.