Kurstilbud Sissels Grafiske

Sissels Grafiske har lang erfaring i opplæring av Adobes designprogrammer, og underviser hovedsakelig personer tilknyttet bedrifters markedsavdeling. I tillegg har selskapet undervist ved flere Høgskoler, bl.a. Høgskolen i Ålesund (Bygg & Anlegg) og Høgskolen i Volda (Media & Kommunikasjon).

Sissels Grafiske holder ikke lenger åpne kurs, kun bedriftsinterne kurs som enten kan holdes i bedriftens egne lokaler, eller hos Sissels Grafiske (maks 2 personer). Under kan du lese litt om de forskjellige programmende det undervises i. Se forøvrig egne sider for hvert enkelt kurs, der du også får oversikt over oppgavene i de forskjellige kursene.

Sissels Grafiske Adobe Indesign CC
Sissels Grafiske Adobe Photoshop CC
Sissels Grafiske Adobe Illustrator C
Sissels Grafiske WordPress
Sissels Grafiske Elementor
Sissels Grafiske Adobe CC

Hva er Indesign og hvem er det beregnet på?

InDesign CC er programvare for profesjonell sidelayout for publisering digitalt og på trykk. Brukes til å designe, forhåndskontrollere og publisere ulike typer innhold for trykksaker, Internett og nettbrettapplikasjoner. Du kan opprette enkle eller komplekse layoutarbeider raskt og effektivt med nøyaktig kontroll over typografi, innebygde designverktøy og et intuitivt designmiljø. Tett integrering med andre bransjeledende Adobe-programmer som Photoshop®, Illustrator® og Acrobat®. Med InDesign kan du enkelt publisere engasjerende applikasjoner for mange ulike enheter, blant annet iPad- og Android™-nettbrett.

Uansett om du arbeider i en designarbeidsgruppe eller på egen hånd, så hjelper InDesign deg med å få fart på dagligdagse oppgaver og levere feilfritt, engasjerende innhold på tvers av medier.

InDesign CC er utviklet for designere, profesjonelt fortrykks- og produksjonspersonell og trykkerier som leverer arbeid til tidsskrifter, design- ogreklamebyråer, aviser, bokforlag og handelsbedrifter/katalogutgivere – og som arbeider innen bedriftsdesign, kommersiell trykking og i andre ledende publiseringsmiljøer.

Les mer her:/adobe-indesign

Sissels Grafiske Indesign

Hva er Photoshop og hvem er det beregnet på?

Photoshop er verdens mest avanserte programvare for digital bildebehandling. Programmet brukes av fotografer, designere, webutviklere og videoarbeidere. Photoshop er den profesjonelle standarden innen bilderedigering og brukes verden over av personer som ønsker å lage og redigere bilder av fremragende kvalitet.

Photoshop inneholder det komplette settet av Photoshop-verktøy, blant annet verktøyene for oppretting og redigering av 3D-bilder og kvantitativ bildeanalyse.

Photoshop gir deg høyest mulig effektivitet og kreativ kontroll ved manipulering og komponering av 2D- og 3D-bilder, videoredigering og bildeanalyse – uansett om du er fotograf, designer, videoarbeider eller webutvikler. Når du får Photoshop som en del av et komplett Creative Cloud-medlemskap, får du også tilgang til alle de andre Adobe-designverktøyene du trenger til trykksak-, video-, web- eller mobilprosjekter. I tillegg får du tilgang til nye produkter og funksjoner så snart de er tilgjengelig.

Les mer her: /adobe-photoshop

Sissels Grafiske Photoshop

Hva er Illustrator og hvem er det beregnet på?

Illustrator CC er vektorgrafikkprogramvare av bransjestandard. Den brukes verden over av alle typer designere som ønsker å lage digital grafikk, illustrasjoner og typografi for alle typer medier: trykte medier, Internett, interaktive medier, video og mobilinnhold.

Vektorgrafikk er ett av de to mest brukte grafikkformatene i design – det andre er punktgrafikk (eller rastergrafikk). Vektorgrafikk, slik som den som lages ved hjelp av Illustrator, er “oppløsningsuavhengig”, noe som betyr at du kan endre størrelse på den uten tap av kvalitet. For eksempel er det mulig å skape en logodesign i Illustrator og bruke den både på visittkort og utendørs plakater, og samtidig bevare samme nøyaktighet og detaljnivå som i det opprinnelige designet.

Det er også svært enkelt å lage flotte og profesjonelle 3D-figurer i Illustrator.

Les mer her: /adobe-illustrator

Sissels Grafiske Illustrator

Hva er WordPress og hvem er det beregnet på?

WordPress er det enkleste og mest populære programmet som i dag benyttes til å designe nettsider. WordPress har mer enn 33% av alle nettstedene på Internett, noe som betyr at en av tre nettsteder du besøker, er utviklet i WordPress. Pr. 1. januar 2019 var det i overkant av 75 millioner WordPress-nettsider, en økning på ca. 15. millioner fra samme tidspunkt i 2018.

WordPress kan lastes ned gratis, og deretter installeres på et hvilket som helst domene, noe som betyr at alle kostnadsfritt kan benytte programmet. WordPress har utviklet et system som gjør det enkelt å håndtere sidene på ditt eget eller bedriftens nettsted – uten å måtte ha kunnskaper om programmering, som html, java eller php.

Sluttresultatet kan bli flott, da det finnes tilgjengelig utallige Temaer som danner utgangspunkt for nettstedets layout. Temaene kan installeres helt gratis. – Temaene tilpasses bedriftens profil. Det er utrolig enkelt å bygge opp menysystem, eksempelvis med undermenyer og/eller sette inn flotte bildegallerier uten å kjenne til noe som helst om koding. Alle programoppdateringer er gratis, og de lastes ned og installeres på noen få sekunder. Enklere kan det ikke bli!

Les mer her: /wordpress-webdesign

Sissels Grafiske WordPress

Hva er Elementor og hvem er det beregnet på?

Elementor er en Sidebygger |Page Builder plugin som har tatt markedet ved storm – er den virkelig så bra, tenker mange? – Definitivt, mener Sissels Grafiske, som har brukt den til å opprette utallige websider.

Elementor er en dra-og-slipp-sidebygger-plugin for WordPress, noe som betyr at den gir deg et helt originalt og separat grensesnitt for å lage innlegg, sider og tilpassede innleggstyper, som tekst, lightboks-gallerierkaruseller, og sammentrekkbare tekstfelt (accordian/trekkspill). I stedet for å benytte sidedigeringsskjermbildet i WordPress – som kan være litt tungvint, får du en ny knapp som lar deg aktivere Elementor, og du lar den overta sideredigeringsprosessen.

Elementor kan brukes uten noen HTML eller PHP kunnskaper. Alt arbeid utføres gjennom et praktisk brukergrensesnitt. Og det beste av alt, den er gratis, såfremt du ikke bestemmer deg for å kjøpe Pro-versjonen, som koster noen hundrelapper.

Les mer her: /elementor