Elementor - raskt og effektivt

Sissels Grafiske benytter Elementor Page Builder (sidebygger) for å utvikle websider hurtig og rasjonelt. Denne sidebyggeren er mye enklere og mer forutsigbar enn Wordpress sin egen sidebygger. Og den er gratis

Kursdeltakerne lærer å bygge opp sidene ved hjelp av Elementors fantastiske «dra og slipp |drag and drop» biblioteksbiter. Eksempelvis sette inn felt for tekst, bilder, gallerier, linke til YouTube-videoer, lage sammentrekkbare «accordians/trekkspill» for å systematisere lange tekster. Og sist men ikke minst viktig, Elementor har utviklet et helt unikt system for lagring av malsider, eller maler av enkle seksjoner som forenkler og effektiviserer arbeidet. I malene lagres alle innstillinger. Ingen vits i å kaste bort mye tid på å finne opp hjulet på nytt for hver side som påbegynnes.

Elementor Widgets

Enkelt å tilpasse for nettbrett og mobil

Sissels Grafiske Elementor Widgets

Sidene er enkle å tilpasse for nettbrett og mobil. Elementor har en innebygget og brukervennlig funksjon som gjør det mulig å endre designet for de forskjellige plattformene sidene skal vises på.

Elementor er enkelt og brukervennlig, slik at de fleste enkelt kan designe spektakulære websider uten å måtte kunne en kode i HTLM, Java eller i PHP.

Organisering av lange tekster - Ta hensyn til leseren

– Med internett tilgjengelig hele døgnet, krever vi å raskt finne det vi er på jakt etter. Svært få leser lange tekstert. Vi scroller, leter, og har lært oss gode teknikker for raskt å finne det vi søker etter.

– Vi orienterer oss ved hjelp av overskrifter, bilder eller andre elementer som tiltrekker vår oppmerksomhet og som får oss til å stoppe opp.

Dette er en kjensgjerning webdesignere må ta hensyn til om de har som formål å bistå bedriften med å tiltrekke oppmerksomhet på siden, slik at bedriften får synliggjort sine tjenester/produkter.

Alle har en innbitt motstand mot å lese

Dette er ikke tull. Om vi må bruke lang tid på å finne informasjonen vi søker, går vi raskt videre til andre sider. Organiseringstruktur og et godt system er derfor særdeles viktig på en webside.

Wordpress, med Elementor, har gitt oss endel hjelpemiddel, bl.a. Accordion, som åpnes/lukkes ved at vi klikker på fanen eller på plusstegnet.

Det bidrar til at vi raskt finner informasjonen vi er ute etter, og vi slipper å brukte tid på å lese gjennom lange tekster. Se eksemplene under.

Veksle

Dokumenter bør deles inn i kapitler, og avsnitt. Overskriften skal vise hva avsnittet handler om, slik at det er raskt for besøkende å orientere seg på siden. I tillegg til et godt og logisk menysystem, må også de enkelte sidene bygges opp med tanke på at besøkende raskt finner informasjonen de er ute etter.

Mer enn noen gang benyttes bilder/film for å tiltrekke oppmerksomheten til et budskap. Bildene bør ha relevans til temaet det skrives om, noe som kan være en utfordring for bedrifter som tilbyr tjenester og ikke produkter. – Å visualisere teknikker som benyttes av regnskapsførere, revisorer, advokater er mye mer krevende enn om man har tilgang på produktbilder.

 – Skriver man om tekst, bør man benytte et bilde som visualiserer tekst. Det finnes endel bildebanker som kan være til hjelp, der man kan laste ned bilder gratis, eller få ideer til hvordan man selv kan komponere et bilde | https://pixabay.com/ | https://unsplash.com/ https://www.pexels.com/

Trekkspill | Accordion

Ved å klikke på fanene | overskriftene, åpnes både Trekkspill og Veksle-boksen slik at underliggende informasjon kan leses.

I Veksle-boksen må man klikke på fanen for å lukke når man har lest, mens fanen lukkes automatisk i Trekkspill | Accordion når man velger en ny fane.

På en webside er det sjelden man leser all teksten. De fleste skummer gjennom innholdet på leting etter det man har bruk for. Overskriftene er derfor viktige, slik at besøkende umiddelbart ser hva avsnittene | kapitlene handler om, og således ikke kaster bort tid på å lese tekst man ikke har bruk for. 

Faner

Bildekaruseller

Elementor Bilde

Sissels Grafiske Elementor _P01

Elementor Bildegalleri

Phlox Moderne Bildegalleri