Autocad-filer i Illustrator

Svært mange av Sissels Grafiskes kunder ønsker å bearbeide AutoCad-filer i Illustrator. Dette er utrolig enkelt. AutoCads DWG-format kan åpnes i Illustrator og bearbeides videre.

Eksempelvis kan det benyttes som grunnlag for å lage flotte 3D-figurer som igjen kan benyttes som illustrasjoner i brosjyremateriell, legges ut på web eller tas inn i PowerPoint-presentasjoner. – Hvis måldokumentet (trykk) er Indesign, lagres illustrator-dokumentet som AI-format eller EPS-format. – Hvis det skal benyttes som et skalerbart vektorformat, kan filen eksporteres til WMF-format.

Hvis man ønsker å lagre det i JPG-format (bitmap), er det viktig å huske på er at Save For Web-funksjonen lagrer filer i 72DPI, mens trykktekniske krav for brosjyrer er 300DPI, aviser er 180 DPI. Personlig velger jeg File > Export-funksjonen, som gir meg mulighet til å fastsette oppløsning, bildekvalitet mv. før bildet lagres. Dette er forklart i caset. Hvis man velger JPG som format bør objektet derfor være såpass stort at det blir klart og tydelig på trykk og tilfredsstiller trykktekniske krav.

Har laget en rask oppskrift.

Comments are closed.