Adobe Illustrator

Bildet over til høyre ble laget av en av Sissels Grafiskes kursdeltakere etter 1 dags kurs i Illustrator. Om man blir kjent med teknikkene, er det kun fantasien som setter begrensningen for hva man kan lage.

Designerens viktigste verktøy!

Les mer om Adobe Illustrator

Klikk på fanene for mer informasjon.

På fagspråket sier man at Illustrator er et vektorbasert program, noe som betyr at illustrasjoner (AI- og EPS-formater) tåler å bli forstørret uten å miste kvalitet / skarphet. Adobe Illustrator er et kraftig tegneverktøy som beholder den vektoriserte informasjonen i figurene.

Programmet er også kompatibelt med andre designprogram, som AutoCad. Det er ikke noe problem å åpne/redigere filer som opprinnelig ble produsert i AutoCad.

Sissels Grafiske Illustrator landscape_03

Hva er vektorgrafikk?

Vektorgrafikk er ett av de to mest brukte grafikkformatene i design – det andre er punktgrafikk (eller rastergrafikk). Vektorgrafikk, slik som den som lages ved hjelp av Illustrator, er «oppløsningsuavhengig», noe som betyr at du kan endre størrelse på den uten tap av kvalitet. For eksempel er det mulig å skape en logodesign i Illustrator og bruke den både på visittkort og utendørs plakater, og samtidig bevare samme nøyaktighet og detaljnivå som i den opprinnelige designen.

Illustrator CC tilbyr flerberøringsfunksjoner i det nye Touch Type-verktøyet og i verktøyet Fri transformering. Med disse berøringsfunksjonene kan du arbeide på nye måter med naturlige, intuitive bevegelser direkte på skjermen når du bruker visningsenheter som støtter flerberøring.

Sissels Grafiske Illustrator landscape_01

Bistand i utarbeidelse av vektorgrafikk

Sissels Grafiske tilbyr også bistand til å utarbeide vektorgrafikk for firmaer.

Illustrator Grunnkurs - Eksempler på oppgaver

Illustrator Videregående kurs

Sissels Grafiske arrangerer også videregående kurs i Illustrator. De første par timene av kurset vil en rekke teknikker overlappe med grunnkurset, slik at kursholder forsikrer seg om at kursdeltakerne er fortrolig med terminologien og forstår hva som skal gjøres i de forskjellige oppgavene.

Eksempler på oppgaver

I det videregående kurset legges det vekt på å benytte de mer avanserte funksjonene i bl.a. Appearance-paletten, samt hvordan man skal bygge opp mer kompliserte 3D-figurer.