• Adobe Creative Cloud
  Helt nye applikasjoner.
  Mer sammenknyttede verktøy og tjenester.
  Designfellesskapet bare et tastetrykk unna.
  Alt du trenger til å skape optimalt arbeid.
  Med Creative Cloud får hele designverdenen
  din et eget sentralt dashbord hvor du kan
  realisere alle ideene, lagre filene, m.m.
 • Design Standard
  Uttrykk de mest kreative ideene dine lynraskt
  med Adobe® Creative Cloud Design Standard.
  Arbeid med superhastighet med komplekse filer
  i Adobe Photoshop® CC og Illustrator® CC.
  Bruk kjente verktøy i Adobe InDesign® CC
  for bedre kontroll og effektivitet
  med sidelayout og klargjøring
  for trykkeriarbeid av høy kvalitet.
 • InDesign CC
  Bruk InDesign og skap flott og
  profesjonell sidelayout for publisering
  digitalt og på trykk.
  Du kan designe, forhåndskontrollere
  og publisere mange ulike typer innhold
  for trykksaker, Internett og
  nettbrettapplikasjoner.
 • Photoshop CC
  Photoshop CC er verdens mest avanserte
  programvare for digital bildebehandling.
  Programmet brukes av fotografer, designere,
  webutviklere og videoarbeidere.
  Du kan opprette og redigere 3D-bilder
  og ta kvantitativ bildeanalyse
  av alle bildene dine.
 • Photoshop CC
  Photoshop CC er verdens mest avanserte
  programvare for digital bildebehandling.
  Programmet brukes av fotografer, designere,
  webutviklere og videoarbeidere.
  Du kan opprette og redigere 3D-bilder
  og ta kvantitativ bildeanalyse
  av alle bildene dine.
 • Illustrator CC
  Illustrator CC er vektorgrafikkprogramvare
  av bransjestandard. Den brukes verden over
  av alle typer designere som ønsker å lage
  tdigital grafikk, illustrasjoner og
  typografi for alle typer medier:
  strykte medier, Internett, interaktive
  medier, video og mobilinnhold.
 • Illustrator CC
  Illustrator CC er vektorgrafikkprogramvare
  av bransjestandard. Den brukes verden over
  av alle typer designere som ønsker å lage
  tdigital grafikk, illustrasjoner og
  typografi for alle typer medier:
  strykte medier, Internett, interaktive
  medier, video og mobilinnhold.
 • Acrobat Pro CC
  Lag en attraktiv rapport på et blunk.
  Med Acrobat Pro er det ikke skremmende
  og tidkrevende å lage rapporter.
  Du kan enkelt redigere tekst i en
  PDF-filved hjelp av den nye intuitive
  pek-og-klikk-funksjonaliteten
  i Acrobat XI.
 • Wordpress
  Lag flotte websider på 1-2-3.
  Et enkelt og brukervennlig grensesnitt,
  raskt å lære og morsomt å jobbe med.
  Bygg opp dine egne malelementer og -sider.
  Arbeid direkte på nettet og publiser.
  Wordpress er verdens mest benyttede
  webpubliseringsverktøy.
  Og best av alt, det koster ikke noe.
  Last ned - installer - publiser!
  Enklere kan det ikke gjøres.
  75 millioner WP-nettsteder 25. mars 2019.
 • Elementor sidebygger
  Utvidbar og utvikler-vennlig
  Tusenvis av utviklere har bidratt til
  Elementor open source-prosjektet;
  designe temaer, tilleggsprogrammer
  og produkter, og kontinuerlig
  utvikling av funksjonaliteten.
  Elementor ble bygget for deg; Designere
  Utviklere, Markedsførere og Gründere.
  Lag flotte websider, designe en blogg
  Tilpass nettbutikken din!

  Alt er innen rekkevidde!

Kurstilbud - Sissels Grafiske

Sissels Grafiske har lang erfaring i opplæring av Adobes designprogrammer, og underviser hovedsakelig personer tilknyttet bedrifters markedsavdeling. I tillegg har selskapet undervist ved flere Høgskoler, bl.a. Høgskolen i Ålesund (Bygg & Anlegg) og Høgskolen i Volda (Media & Kommunikasjon).

Sissels Grafiske holder ikke lenger åpne kurs, kun bedriftsinterne kurs som enten kan holdes i bedriftens egne lokaler, eller hos
Sissels Grafiske (maks 3 personer). Under kan du lese litt om de forskjellige programmende det undervises i. Se forøvrig egne sider for hvert enkelt kurs, der du også får oversikt over oppgavene i de forskjellige kursene.

Hvis du er i tvil om hvilken Adobe® programpakke du bør velge, kan du lese litt nederst på siden.

 

Litt om de forskjellige programmene

Hva er Indesign og hvem er det beregnet på?

InDesign CC er programvare for profesjonell sidelayout for publisering digitalt og på trykk. Brukes til å designe, forhåndskontrollere og publisere ulike typer innhold for trykksaker, Internett og nettbrettapplikasjoner. Du kan opprette enkle eller komplekse layoutarbeider raskt og effektivt med nøyaktig kontroll over typografi, innebygde designverktøy og et intuitivt designmiljø. Tett integrering med andre bransjeledende Adobe-programmer som Photoshop®, Illustrator® og Acrobat®. Med InDesign kan du enkelt publisere engasjerende applikasjoner for mange ulike enheter, blant annet iPad- og Android™-nettbrett.

Uansett om du arbeider som et medlem i en designarbeidsgruppe eller på egen hånd, så hjelper InDesign deg med å få fart på dagligdagse oppgaver og levere feilfritt, engasjerende innhold på tvers av medier.

InDesign CC er utviklet for designere, profesjonelt fortrykks- og produksjonspersonell og trykkerier som leverer arbeid til tidsskrifter, design- ogreklamebyråer, aviser, bokforlag og handelsbedrifter/katalogutgivere - og som arbeider innen bedriftsdesign, kommersiell trykking og i andre ledende publiseringsmiljøer.

Indesign

Hva er Photoshop og hvem er det beregnet på?

Photoshop er verdens mest avanserte programvare for digital bildebehandling. Programmet brukes av fotografer, designere, webutviklere og videoarbeidere. Photoshop er den profesjonelle standarden innen bilderedigering og brukes verden over av personer som ønsker å lage og redigere bilder av fremragende kvalitet.

Photoshop inneholder det komplette settet av Photoshop-verktøy, blant annet verktøyene for oppretting og redigering av 3D-bilder og kvantitativ bildeanalyse.

Photoshop gir deg høyest mulig effektivitet og kreativ kontroll ved manipulering og komponering av 2D- og 3D-bilder, videoredigering og bildeanalyse – uansett om du er fotograf, designer, videoarbeider eller webutvikler. Når du får Photoshop som en del av et komplett Creative Cloud-medlemskap, får du også tilgang til alle de andre Adobe-designverktøyene du trenger til trykksak-, video-, web- eller mobilprosjekter. I tillegg får du tilgang til nye produkter og funksjoner så snart de er tilgjengelig.

Photoshop

Hva er Illustrator og hvem er det beregnet på?

Illustrator CC er vektorgrafikkprogramvare av bransjestandard. Den brukes verden over av alle typer designere som ønsker å lage digital grafikk, illustrasjoner og typografi for alle typer medier: trykte medier, Internett, interaktive medier, video og mobilinnhold.

Vektorgrafikk er ett av de to mest brukte grafikkformatene i design – det andre er punktgrafikk (eller rastergrafikk). Vektorgrafikk, slik som den som lages ved hjelp av Illustrator, er "oppløsningsuavhengig", noe som betyr at du kan endre størrelse på den uten tap av kvalitet. For eksempel er det mulig å skape en logodesign i Illustrator og bruke den både på visittkort og utendørs plakater, og samtidig bevare samme nøyaktighet og detaljnivå som i det opprinnelige designet.

Det er også svært enkelt å lage flotte og profesjonelle 3D-figurer i Illustrator.

 

 

Illustrator

Hva er Wordpress og hvem er det beregnet på?

Wordpress er det enkleste og mest populære programmet som i dag benyttes til å designe nettsider. WordPress har mer enn 33% av alle nettstedene på Internett, noe som betyr at en av tre nettsteder du besøker, er utviklet i WordPress. Pr. 1. januar 2019 var det i overkant av 75 millioner Wordpress-nettsider, en økning på ca. 15. millioner fra samme tidspunkt i 2018.

WordPress kan lastes ned gratis, og deretter installeres på et hvilket som helst domene, noe som betyr at alle kostnadsfritt kan benytte programmet. Wordpress har utviklet et system som gjør det enkelt å håndtere sidene på ditt eget eller bedriftens nettsted - uten å måtte ha kunnskaper om programmering, som html, java eller php.

Sluttresultatet kan bli flott, da det finnes tilgjengelig utallige Temaer som danner utgangspunkt for nettstedets layout. Temaene kan installeres helt gratis. - Temaene tilpasses bedriftens profil. Det er utrolig enkelt å bygge opp menysystem, eksempelvis med undermenyer og/eller sette inn flotte bildegallerier uten å kjenne til noe som helst om koding. Alle programoppdateringer er gratis, og de lastes ned og installeres på noen få sekunder. Enklere kan det ikke bli!

Illustrator

Hva er Elementor og hvem er det beregnet på?

Elementor er en Sidebygger |Page Builder plugin som har tatt markedet ved storm - er den virkelig så bra, tenker mange? - Definitivt, mener Sissels Grafiske, som har brukt den til å opprette utallige websider.

Elementor er en dra-og-slipp-sidebygger-plugin for WordPress, noe som betyr at den gir deg et helt originalt og separat grensesnitt for å lage innlegg, sider og tilpassede innleggstyper, som tekst, lightboks-gallerier, karuseller, og sammentrekkbare tekstfelt (accordian/trekkspill). I stedet for å benytte sidedigeringsskjermbildet i WordPress - som kan være litt tungvint, får du en ny knapp som lar deg aktivere Elementor, og du lar den overta sideredigeringsprosessen.

Elementor kan brukes uten noen HTML eller PHP kunnskaper. Alt arbeid utføres gjennom et praktisk brukergrensesnitt. Og det beste av alt, den er gratis, såfremt du ikke bestemmer deg for å kjøpe Pro-versjonen, som koster noen hundrelapper.

 

Illustrator


Hvilke Adobe® CC programmer skal du velge?

Adobe® tilbyr utallige programmer og pakkeløsninger, og det er fort gjort å gå seg vill i tilbudsjungelen. Før man bestemmer seg for en pakkeløsning, bør man tenke gjennom hvilke arbeidsoppgaver man har, er det papirbasert produksjon, som annonser, brosjyrer, produktark, visittkort, m.v? - Eller er det behov for en pakkeløsning for både papir- og webbasert produksjon? Kansje jobber man i tillegg med videoredigering, og trenger Adobe CC Premiere. Eller kanskje bare et enkeltprogram? Adobe® har utallige tilbud.

Tjenestetilbud

ANNONSEPRODUKSJONKlikk på linkene for å se eksempler på annonser og nettannonser.

 

KurstilbudKlikk på linkene over for mer info om kursinnhold.

 


Her finner du Sissels Grafiske

Sissels Grafiske - Sissel Klungsøyr
Richard Eidsvigsveg 27U (underetasje)
N-6006 ÅlesundLik Sissels Grafiske på Facebook